Online vindbaarheid

Online succes door SEO

Wil jij beter vindbaar zijn via zoekmachines en meer bezoekers trekken naar je website? Dan ontkom je als bedrijf zijnde niet aan SEO. Maar wat is SEO dan precies? Dat gaan we je uitleggen!

 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Kort samengevat betekent het eigenlijk websites zodanig optimaliseren, dat ze hoger worden getoond bij zoekopdrachten in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Maar hoe werkt SEO dan eigenlijk? Om dat te vertellen moeten we eigenlijk uitleggen welke factoren een belangrijke rol spelen bij jouw online vindbaarheid.

‘’Meer bezoekers naar je website.’’

 

Belangrijkste SEO factoren

De belangrijkste SEO factoren zijn in drie categorieën te splitsen: content, techniek en backlinks. De inhoud van jouw website moet relevant en aantrekkelijk zijn voor de bezoeker. Om te zorgen dat de bezoeker niet afhaakt is het noodzakelijk dat jouw website snel laadt, de website goed gestructureerd is en een ‘schone code’ heeft. Jouw backlinkprofiel bepaalt hoe belangrijk jij gevonden wordt door de zoekmachines. Hoe meer mensen het over jouw website hebben, hoe belangrijker jij gevonden wordt door Google. In combinatie met ontelbaar andere factoren bepaald Google zo jouw online vindbaarheid. Meer weten over SEO? Lees hier tips over SEO!

Ben jij klaar voor online succes?

Ben jij klaar voor online succes en benieuwd naar de kansen en mogelijkheden voor jouw website? Laat jouw huidige website gratis controleren en bespreek de mogelijkheden.